Kādi ir nelapotu metamorfo iežu piemēri?
Kādi ir nelapotu metamorfo iežu piemēri?

Video: Kādi ir nelapotu metamorfo iežu piemēri?

Video: Kādi ir nelapotu metamorfo iežu piemēri?
Video: Intro to Metamorphic Rocks: Foliated vs. Non-Foliated 2024, Maijs
Anonim

Folijveida metamorfie ieži piemēram, gneisam, filītam, šķembām un šīferim ir slāņains vai lentveida izskats, kas ir ko rada siltuma un virzīta spiediena iedarbība. Nav - lapoti metamorfie ieži piemēram, ragiem, marmoram, kvarcītam un novakulītam nav slāņaina vai lentveida izskata.

Tātad, kas ir nelapoti metamorfie ieži?

Nav - lapoti metamorfie ieži izskatās masīvi vai graudaini bez raksturīgiem paralēliem minerālu graudiem lapotas klintis . Nav - lapoti metamorfie ieži tiek klasificēti, galvenokārt pamatojoties uz to sastāvu. Piemēri ir marmors, kvarcīts un ziepjakmens nav - lapoti metamorfie ieži.

Var arī jautāt, kur veidojas nelapoti metamorfie ieži? Nelapoti metamorfie ieži ir veidojas ap magmatisku iebrukumu, kur temperatūra ir augsta, bet spiedieni ir salīdzinoši zemi un vienādi visos virzienos (ierobežojošais spiediens).

Līdzīgi, kādi ir trīs nefoliju metamorfo iežu piemēri?

Nefoliju iežu piemēri ir kvarcīts, marmors un antracīta ogles.

Kam tiek izmantoti nelapoti ieži?

Viens kopīgs nelapots metamorfisks akmens ir marmors, kas veidojas no kaļķakmens. Marmors ir izmanto kā dekoratīvs akmens. Tas ir piemērots grebšanai un skulptūru veidošanai. Jo marmors ir nelapots , tā dara nē māksliniekam strādājot ar to, sadalās slāņos.

Ieteicams: