Kur atrodamas eikariotu un prokariotu šūnas?
Kur atrodamas eikariotu un prokariotu šūnas?

Video: Kur atrodamas eikariotu un prokariotu šūnas?

Video: Kur atrodamas eikariotu un prokariotu šūnas?
Video: Šūna un tās uzbūve 2024, Maijs
Anonim

Eikariotu šūnas parasti ir lielākas par prokariotu šūnas , un tie ir atrasts galvenokārt daudzšūnu organismos. Organismi ar eikariotu šūnas tiek saukti eikarioti , un tie svārstās no sēnītēm līdz cilvēkiem. Eikariotu šūnas satur arī citas organellas, izņemot kodolu.

Kur tad tiek atrastas eikariotu šūnas?

Eikariotu šūnas ir atrasts augstākos organismos, piemēram, dzīvniekos, augos, sēnēs, piemēram, pelējuma sēnēs un raugos. Viņiem ir raksturīgs īsts kodols, ko ieskauj kodola membrāna, un tiem ir arī mitohondriji, kas ir atbildīgi par enerģijas ražošanu, kas nepieciešama šūna izaugsme un remonts.

Pēc tam rodas jautājums, kāda ir atšķirība starp prokariotu un eikariotu šūnām? Prokarioti ir organismi, kas sastāv no šūnas ka trūkst a šūna kodols vai jebkuras membrānas apvalkotas organellas. Eikarioti ir organismi, kas sastāv no šūnas kam ir ar membrānu saistīts kodols, kas satur ģenētisko materiālu, kā arī ar membrānu saistītās organellas.

Turklāt, kādas šūnu struktūras ir redzamas prokariotos un eikariotos?

Paskaidrojums; -Prokariotu šūnas ir tās šūnas, kurām trūkst kodols un membrāna saistītie organoīdi, piemēram, mitohondriji, golgi aparāts, endoplazmatiskais tīkls uc No otras puses, eikariotu šūnas ir šūnas, kas satur kodols kopā ar membrāna saistītās organellas.

Kas ir atrodams prokariotu šūnās, bet ne eikariotu šūnās?

Prokariotu šūna . Eikariotu šūnas satur ar membrānām saistītus organellus, piemēram, kodolu, kamēr prokariotu šūnas darīt nē . Atšķirības pēc šūnu struktūra no prokarioti un eikarioti ietver mitohondriju klātbūtni un hloroplasti, šūna siena, un uz struktūra hromosomu DNS.

Ieteicams: