Kuri divi atomi ir viena un tā paša elementa izotopi?
Kuri divi atomi ir viena un tā paša elementa izotopi?

Video: Kuri divi atomi ir viena un tā paša elementa izotopi?

Video: Kuri divi atomi ir viena un tā paša elementa izotopi?
Video: Avi Loeb: Searching for Extraterrestrial Life, UAP / UFOs, Interstellar Objects, David Grusch & more 2024, Maijs
Anonim

Viena un tā paša elementa atomi, kas satur to pašu protonu skaits , bet dažādi skaitļi neitroni , ir pazīstami kā izotopi. Jebkura elementa izotopi satur vienu un to pašu protonu skaits , tāpēc viņiem ir tas pats atomskaitlis (piemēram, atomskaitlis hēlija daudzums vienmēr ir 2).

Tikai tā, kuri atomi ir viena un tā paša elementa izotopi?

Izotopi ir viena un tā paša elementa atomi, kuriem ir atšķirīgs skaits neitroni bet tas pats protonu skaits un elektroni. Skaita atšķirība neitroni starp dažādiem elementa izotopiem nozīmē, ka dažādiem izotopiem ir dažādas masas.

Līdzīgi, kuri elementi ir izotopi? Visi elementi ir vairāki izotopi . Ūdeņradim ir vismazākais skaits izotopi tikai ar trim. The elementi ar visvairāk izotopi ir cēzijs un ksenons ar 36 zināmiem izotopi . Dažas izotopi ir stabili un daži ir nestabili.

Ņemot to vērā, kuri divi apzīmējumi apzīmē viena un tā paša elementa izotopus?, kur A ir masas skaitlis, Z ir atomskaitlis un X ir burta simbols elements . Izotopi : Atoms of the tas pats elements ar tas pats atomskaitlis, bet savādāk tiek saukti masas skaitļi izotopi . Izotopi ir vienāds protonu skaits, bet neitronu skaits ir savādāk.

Kā jūs zināt, kuri atomi ir izotopi?

Paskaties uz augšu uz atoms elementu periodiskajā tabulā un uzzināt kāda ir tā atommasa. Atņemiet protonu skaitu no atomu masas. Tas ir neitronu skaits, ko parastā versija atoms ir. Ja neitronu skaits dotajā atoms ir atšķirīgs, nekā tas ir izotops.

Ieteicams: