Kas ir gan heterotrofisks, gan autotrofisks?
Kas ir gan heterotrofisks, gan autotrofisks?

Video: Kas ir gan heterotrofisks, gan autotrofisks?

Video: Kas ir gan heterotrofisks, gan autotrofisks?
Video: Торопитесь! ТРЕЙДЫ только на NFR SHADOW в Адопт Ми! 😱 ТОП ТРЕЙДЫ в Адоптми роблокс адопт ми 2024, Maijs
Anonim

Autotrofi ir organismi, kas paši var ražot pārtiku no apkārtējā vidē pieejamām vielām, izmantojot gaismu (fotosintēze) vai ķīmisko enerģiju (ķīmosintēze). Heterotrofi nevar sintezēt savu pārtiku un paļauties uz citiem organismiem - gan augi un dzīvnieki - uzturam.

Tad kādi organismi ir gan autotrofi, gan heterotrofi?

Autotrofi ir pazīstami kā ražotāji, jo spēj paši izgatavot pārtiku no izejvielām un enerģijas. Piemēri ir augi, aļģes un daži baktēriju veidi. Heterotrofi ir pazīstami kā patērētāji, jo viņi patērē ražotājus vai citus patērētājus. Piemēri ir suņi, putni, zivis un cilvēki heterotrofi.

Pēc tam rodas jautājums, vai arhejas ir heterotrofiskas vai autotrofiskas? Atbilde un skaidrojums: Arheja var būt gan autotrofisks un heterotrofisks . Arheja ir ļoti daudzveidīgi vielmaiņas ziņā. Dažas sugas arheja ir autotrofisks.

Runājot par to, vai protists var būt gan autotrofisks, gan heterotrofisks?

Dažas protisti ir autotrofisks , citi ir heterotrofisks . Fotoautotrofi ietver protisti kam ir hloroplasti, piemēram, Spirogyra. Heterotrofi iegūt enerģiju, patērējot citus organismus. Cits Protisti var saņemt savu enerģiju gan no fotosintēzes un no ārējiem enerģijas avotiem.

Kurus šūnu procesus izmanto gan autotrofi, gan heterotrofi?

Elpošana

Ieteicams: