Vai Diels Alders dod priekšroku Endo vai Exo?
Vai Diels Alders dod priekšroku Endo vai Exo?

Video: Vai Diels Alders dod priekšroku Endo vai Exo?

Video: Vai Diels Alders dod priekšroku Endo vai Exo?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Aprīlis
Anonim

The Diels - Alksnis reakcija ir atgriezeniska reakcija. Th veidošanās no ekso vs endo ir kinētiskās pret termodinamiskās kontroles gadījums. The ekso produkts ir stabilāka, bet aktivizācijas enerģija priekš endo ir zemāks, tāpēc mazāk stabils endo produkts ir veidojas ātrāk.

Tad vai Endo vai Exo ir priekšroka?

1. Endo Produkti mēdz būt Iecienīts In The Diels-Alder Lai gan tie ir vairāk steriski traucēti. [Lai pārietu uz priekšu, šeit ir fakts, ko mēs sīkāk aplūkosim nākamajā ierakstā: lielākā daļa ekso produkti faktiski ir stabilāki nekā endo produkti sterisku iemeslu dēļ, bet endo produkts mēdz veidoties ātrāk.

Tāpat, vai endo un ekso produkti ir enantiomēri vai diastereomēri? Tāpēc nav ekso vai endo šajā gadījumā. The produkts tomēr pastāvēs kā maisījums enantiomēri . [2. piezīme]. Un jā, šīs divas molekulas ir enantiomēri , nē diastereomēri.

Vai arī Diels Alders ir endotermisks?

Jā, a Diels - Alksnis reakcija ir eksotermiska.

Kāpēc Endo tiek dota priekšroka, nevis Exo?, endo produkts ir dod priekšroku Exo produkts patiesībā. Zinātnieki domā, ka šī parādība ir saistīta ar stabilizējošu efektu, ko rada reakcija starp karbonilgrupu un jaunizveidoto pi saiti diēnā.

Ieteicams: